معرفی رشته بهداشت مواد غذایی

شنبه 9 مرداد 1395 مهندس امیر مهدی اسلامی دسته ها

رشته بهداشت مواد غذایی

آشنايي با رشته بهداشت مواد غذایی

شايد خودتون بدونيد كه هر كارخانه توليد كننده مواد غذايي بايد از نظر بهداشت ايمن باشه. اين رشته به اين خاطر در دانشگاه ها تدريس ميشه كه افرادي رو تربيت كنن كه با درك ايمني و مواد غذايي آشنا بشن و افرادي رو براي بازرسي و نظارت مواد غذايي فراهم سازند و از عهده آزمایش‌های بیوشیمیایی و باکتری شناسی، نظارت بر تولید فرآورده‌های غذایی و نحوه بسته‌بندی آن ها، تشخیص بیماری‌ها و آلودگی‌های میکروبی، قارچی و سمی، مدیریت فنی شرکت‌ها و صنایع تولید و بسته‌بندی فرآورده‌های دامی و سایر آزمایش‌ها و تشخیص‌های مشابه برآيند و در ارتقا سلامت مواد غذايي فعاليت كنند. همان طور كه براي اين كه بخشي از نياز داخلي بر طرف بشه گاهي لازمه كه برخي از اقلام غذايي از كشورهاي ديگه به ايران وارد بشه كه كنترل و بازرسي آن ها نياز به نيروي ماهر و با تجربه دارد. بهداشت مواد غذایی در كل علمی هست که راجع به غذای سالم، غیرآلوده، غیرتقلبی، تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه مي پردازد.

 

بازار کار رشته بهداشت مواد غذایی

درس های رشته بهداشت مواد غذایی

شیمی مواد غذایی / میکروبیولوژی مواد غذایی / اصول نگهداری مواد غذایی/ بهداشت و مسمومیت های مواد غذایی / اثر فرایند بر ارزش مواد غذایی / بهداشت محیط / مدیریت منابع انسانی / کالبد شناسی / آمار کاربردی / فناوری اطلاعات / شیمی مواد غذایی / عملیات میکروبیولوژی و تجهیزات / عملیات کالبد / تجهیزات آزمایشگاهی / عملیات شیمی مواد غذایی / بازرسی گوشت / بهداشت و ایمنی مراکز / تغذیه / بیوتکنولوژی / بیماری مشترک / عملیات کشتارگاه / فیزیولوژی / بافت شناسی / زنبور عسل / اصول پرورش دام / مسمومیت دام / کمک های اولیه / بيولوژي / بهداشت دام.

و در مقطع كارشناسي ارشد شامل اين درس ها مي باشد 

ايمني و كيفيت ميكروبي مواد غذايي

ايمني شيميايي مواد غذايي

بهداشت و ايمني شير و فرآورده ها

روش هاي نمونه برداري مواد غذايي

ايمني و كيفيت گوشت و فرآورده ها

آلودگي محيطي مواد غذايي

سيستم هاي مديريت ايمني غذا

ايمني غلات، ميوه و سبزي

پروژه، سمينار

 

دانشگاه هايي كه در مقطع كارشناسي پذيرش دانشجو دارند

دانشگاه تخصصي فناوري هاي نوين آمل

دانشگاه ايلام

 

آشنایی با رشته بهداشت مواد غذایی

دانشگاه هايي كه در مقطع كارشناسي  ارشد پذيرش دارند

آزاد واحد علوم تحقيقات تهران، اصفهان، بقيه اله، تبريز، تهران، زنجان، شيراز، قزوين، مشهد، همدان، يزد.

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی می توانند در رشته های زیر در آزمون مقطع دکترای حوزه علوم پزشکی شرکت کنند :

علوم و صنایع غذایی

سیاست های غذا و تغذیه

انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

سلامت در بلایا و فوریت ها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

 

و اما بازار كار اين رشته به اين صورت هست

فارغ التحصيلان ميتونن به عنوان كارشناس بهداشت مواد غذايي و كارشناس بهداشت مراكز نگهداري مواد غذايي، در بخش آموزش و تحقيقات بهداشت مواد غذايي، كارشناس آزمايشگاه كنترل كيفي و بهداشت مواد غذايي، به عنوان كارشناس بهداشت در كارگاه هاي بسته بندي مواد غذايي، كارشناس بهداشت مراكز عرضه و فروش مواد غذايي مشغول به كار بشن و در بخش هاي توزيع فرآورده هاي غذايي بازرسي كنند.

شناخت رشته بهداشت مواد غذایی

جدول دانشگاه و رتبه و درصدهاي لازم براي قبولي در اين رشته

 

دانشگاه رتبه كشوري ادبيات عربي معارف زبان رياضيات زيست فيزيك شيمي
دانشگاه تخصصي فناوري هاي نوين – آمل 60133 21.4% 14.7% 38.7% 57% 5.6% 16.7% 2.3% 8.6%
دانشگاه ايلام 62969 14.7% 18.7% 62.7% 16.7% 0% 23.4% 8.9% 18.1%

 

مشاهده برچسب ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تنبلی می کنی؟ انگیزه نداری؟ کانال "انگیزشی کنکور کمک" شارژت می کنه!حتما عضو میشم!