معرفی رشته بهداشت مواد غذایی

شنبه 9 مرداد 1395 مهندس امیر مهدی اسلامی دسته ها

شايد خودتون بدونيد كه هر كارخانه ی توليد كننده ی مواد غذايي بايد از نظر  بهداشت ايمن باشه . اين رشته براي اين خاطر در دانشگاه ها تدريس ميشه كه افرادي رو تربيت كنه كه با درك ايمني و مواد غذايي افرادي رو براي بازرسي و نظارت مواد غذايي فراهم سازند و از عهده آزمایش‌های بیوشیمیایی و باکتری شناسی، نظارت بر تولید فرآورده‌های غذایی و نحوه بسته‌بندی آن ها، تشخیص بیماری‌ها و آلودگی‌های میکروبی، قارچی و سمی، مدیریت فنی شرکت‌ها و صنایع تولید و بسته‌بندی فرآورده‌های دامی و سایر آزمایش‌ها و تشخیص‌های مشابه برآيند و در ارتقا سلامت مواد غذايي فعاليت كنند . همان طور كه براي اينكه بخشي از نياز داخلي برطرف بشه گاهي لازمه كه برخي از اقلام غذايي از كشورهاي ديگه به ايران وارد بشه كه كنترل و بازرسي آنها نياز به نيروي ماهر و با تجربه دارد . بهداشت مواد غذایی در كل علمیه که راجع به غذای سالم، غیرآلوده، غیرتقلبی، و تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه مي پردازد..

درس هاي اين رشته

شیمی مواد غذایی / میکروبیولوژی مواد غذایی / اصول نگهداری مواد غذایی/ بهداشت و مسمومیت های مواد غذایی / اثر فرایند بر ارزش مواد غذایی / بهداشت محیط/ مدیریت منابع انسانی/ کالبد شناسی/ آمار کاربردی/ فناوری اطلاعات/ شیمی مواد غذایی/ عملیات میکروبیولوژی و تجهیزات/ عملیات کالبد/ تجهیزات آزمایشگاهی/ عملیات شیمی مواد غذایی/ بازرسی گوشت/ بهداشت و ایمنی مراکز/ تغذیه/ بیوتکنولوژی/ بیماری مشترک/ عملیات کشتارگاه/ فیزیولوژی/ بافتشناسی/ زنبور عسل/ اصول پرورش دام/ مسمومیت دام / کمکهای اولیه / بيولوژي/ بهداشت دام

و در مقطع كارشناسي ارشد شامل اين درس ها مي باشد :

ايمني و كيفيت ميكروبي مواد غذايي

ايمني شيميايي مواد غذايي

بهداشت و ايمني شير و فرآورده ها

روش هاي نمونه برداري مواد غذايي

ايمني و كيفيت گوشت و فرآورده ها

آلودگي محيطي  مواد غذايي

سيستم هاي مديريت ايمني غذا

ايمني غلات ، ميوه و سبزي

پروژه ، سمينار

دانشگاه هايي كه در مقطع كارشناسي  پذيرش دانشجو دارند :

دانشگاه تخصصي فناوري هاي نوين آمل

دانشگاه ايلام

دانشگاه هايي كه در مقطع كارشناسي  ارشد پذيرش دارند :

آزاد واحد علوم تحقيقات تهران ،اصفهان ، بقيه اله ، تبريز ، تهران ، زنجان ، شيراز ، قزوين ، مشهد ، همدان ، يزد

فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی می توانند در رشته های زیر در آزمون مقطع دکترای حوزه علوم پزشکی شرکت کنند :

علوم و صنایع غذایی

سیاست های غذا و تغذیه

انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)

و اما بازار كار اين رشته به اين صورت هست كه :

فارغ التحصيلان ميتونن به عنوان كارشناس بهداشت مواد غذايي و كارشناس بهداشت مراكز نگهداري مواد غذايي ، در بخش آموزش و تحقيقات بهداشت مواد غذايي ، كارشناس آزمايشگاه كنترل كيفي و بهداشت مواد غذايي ، به عنوان كارشناس بهداشت در كارگاه هاي بسته بندي مواد غذايي ، كارشناس بهداشت مراكز عرضه و فروش مواد غذايي مشغول به كار بشن و در بخش هاي توزيع فرآورده هاي غذايي  بازرسي كنند.

جدول دانشگاه و رتبه و درصد هاي لازم براي قبولي در اين رشته :

دانشگاه رتبه كشوري ادبيات عربي معارف زبان رياضيات زيست فيزيك شيمي
دانشگاه تخصصي فناوري هاي نوين – آمل 60133 21.4% 14.7% 38.7% 57% 5.6% 16.7% 2.3% 8.6%
دانشگاه ايلام 62969 14.7% 18.7% 62.7% 16.7% 0% 23.4% 8.9% 18.1%

نویسنده : رویا جعفروند

مشاهده برچسب ها
  • mahsa گفت:

    با سلام من کارشناسی ارشد رشته کشاورزی صنایع غذایی هستم . خیلی تمایل دارم که رشه ی بهداشت مواد غذایی رو بخونم در ادامه یعنی دکتری به نظرتون ای کار شدنی هست؟ و تا حالا کسی این کارو کرده؟
    9113363392

    1. خانم ربیعی (مشاور کنکورکمک) گفت:

      سلام
      شما باید با مشاورین مربوط به مقطع دکترا مشورت کنید

  • مصطفی گفت:

    سلام خسته نباشید آیا رشته بهداشت مواد غذایی در مقطع کارشناسی بازار کار دارد ؟؟
    و اوضاع کارش چطوره؟؟

    1. مهندس امیر مهدی اسلامی مهندس امیر مهدی اسلامی گفت:

      سلام
      بله بازار کار داره اما نه خیلی خوب
      برای بازار کار مناسب باید ادامه تحصیل بدید تا مقاطع بالاتر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *