معرفی رشته مهندسی کشاورزی - علوم و صنایع غذایی

معرفی رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

معرفی رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

در ابتدا اشتباه نكنين اين رشته با رشته علوم و صنايع غذايي كه فقط دانشگاه شهيد بهشتي اونو ارائه ميكنه و مهندسي شيمي گرايش صنايع غذايي خيلي فرق ميكنه.رشته علوم و صنايع غذايي مربوط به کنترل بهداشت و کیفیت محصولاتیه که تو کارخونه ها تولید میشه هست. مهندسي شيمي گرايش صنايع غذايي هم واسه طراحی دستگاه های تولید موادغذایی و در کل به کارای فنی اختصاص داره.

اما مهندسی کشاورزی-صنایع غذایی برای تبدیل محصولات کشاورزی به یه محصول با کیفیت و قابل مصرف و نگه داریه.

فرآورده های غذایی اولیه که از محصولات کشاورزی بدست میان بدون تبدیل و نگه داری برای مصرف بی فایده ان.

کار مهندس صنایع غذایی تبدیل مواد اولیه به موادی هست که قابل نگهداری و مصرف باشن.

 

گرایش های رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

گرايش‌هاي اين رشته تو مقطع کارشناسي ارشد: علوم مواد غذايي، فناوري تبديل مواد غذايي، شيمي مواد غذايي، ميکروبيولوژي مواد غذايي، مهندسي صنايع غذايي، تکنولوژي مواد غذايي، مهندسي مواد و طراحي صنايع غذايي

 

دروس تخصصی این رشته:

اين رشته تو مقطع کارشناسي ۱۴۴ واحد درسيه و تعدادي واحد عملي داره.

درس های اختصاصی این رشته: شيمي مواد غذايي، ميکروبيولوژي مواد غذايي، تکنولوژي مواد غذايي (شامل صنايع گوشت و شيلات، روغن، قند، کنسروسازي، لبنيات ۱ و ۲ و غلات)، تجزيه‌ي مواد غذايي، اصول نگهداري مواد غذايي، کنترل کيفي مواد غذايي، بهداشت و سلامت غذا، اصول مهندسي ۱ و ۲ و اصول طراحي کارخانجات

اکثر درس های اختصاصی این رشته واحد عملی(آزمایشگاهی)دارن که آزمایش هایی رو روی مواد غذایی انجام میدن.

درس های عمومی این رشته هم براتون میگم:

بيوشيمي، ميکروبيولوژي عمومي، شيمي عمومي، شيمي آلي، تغذيه، زيست، فيزيک مکانيک و فيزيک مغناطيس، رياضيات عمومي ۱ و ۲، بازاريابي و صادرات، اقتصاد و مديريت صنعتي، علوم دامي، علوم باغي و علوم زراعي

در ضمن گذروندن ۲۴۰ ساعت کاآموزی هم برای فارغ التحصیلان لازمه.

 

دانشگاه هایی که این رشته را دارند:

دانشگاه گيلان – رشت

دانشگاه تهران (محل تحصيل كرج)

دانشگاه صنعتي اصفهان

دانشگاه فردوسي – مشهد

دانشگاه شيراز

دانشگاه تبريز

دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي ساري

دانشگاه شهيد باهنر – كرمان

دانشگاه زنجان

دانشگاه بوعلي سينا – همدان (محل تحصيل تويسركان)

دانشگاه اروميه

دانشگاه فسا

دانشگاه تبريز (محل تحصيل اهر)

دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي رامين – ملاثاني اهواز

موسسه غيرانتفاعي رودکي – تنكابن

دانشگاه بوعلي سينا – همدان (محل تحصيل بهار)

دانشگاه سمنان

دانشکده كشاورزي و دامپروري تربت جام

دانشگاه كردستان – سنندج

دانشگاه علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان

دانشگاه جهرم

دانشگاه ايلام

موسسه غيرانتفاعي بهاران – گرگان

دانشگاه محقق اردبيلي – اردبيل

دانشگاه غيرانتفاعي علم وهنر- يزد

دانشگاه زابل

موسسه غيرانتفاعي بينش و دانش محمديه قزوين

موسسه غيرانتفاعي خرد – بوشهر

موسسه غيرانتفاعي خزر – محمودآباد

موسسه غيرانتفاعي تجن – قائم شهر

موسسه غيرانتفاعي دانشوران – تبريز

 

توانای های مورد نیاز و قابل توصیه در این رشته:

درس های شیمی و زیست شناسی مثل بقیه رشته های مهندسی کشاورزی تو رشته هی مهندسی علوم و صنایع غذایی هم خیلی مهمه.

چون بیشتر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی بررسی میشن.

دانشجوی این رشته باید به درس های شیمی،فیزیک،زیست شناسی و کارهای آزمایشگاهی علاقه داشته باشه.و اینکه در عصر حاضر اگر مهندس صنایع غذایی میخواد موفق باشه باید کار گروهی کرده باشه و نظم رو تو کاراش در نظر بگیره.

 

وضعیت بازار کار فارغ التحصیلان رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

برطبق قانون هر کارگاهی قبل از فعالیت خودش باید پروانه ای از وزارت بهداشت بگیره و برای گرفت این پروانه باید یه مهندس علوم و صنایع غذایی به عنوان مسئول فنی معرفی شه.بر اساس آمار بین رشته های مهندسی کشاورزی رشته ی علوم و صنایع غذایی بیشترین درصد اشتغال رو داره و فارغ التحصیلان این رشته از نظر اشتغال هیج مشکلی ندارن.و برخلاف رشته هایی مثل علوم دام یا زراعت دخترها میتونن تو رشته علوم و صنایع غذایی بیشترین فعالیت رو داشته باشن.بازار کار این رشته بیشتر آزمایشگاه ها و کارخانه های تولید مواد غذاییه و زیاد با مزرعه سروکار ندارن.

همینطور اگر فارغ التحصیلان این رشته سرمایه کافی داشته باشن میتونن واحد تولید مواد غذایی تولید کنن و اگر خلاق و پرتلاش باشن میتونن فرآورده جدید تولید کنن و از ضایعات جلوگیری کنن و خودشونو از نظر مالی تامین کنن.

 

یه  مشکل:

اين رشته مثل خيلي از رشته هاي ديگه يه سري مشكلاتي هم داره.كار كردن تو كارخونه اونقدرهام آسونو بي دردسر نيست.شايد اوائل كارتون شرايط كار كردن تو كارخونه براتون ناراحت كننده باشه.به هر حال از يه مسئول فني انتظاراتي ميره و به قول معروف جايي به كسي پول مفت نميدن! مشكلاتي كه ممكنه تومحصولات يه كارخونه به وجود بياد به عهده شماست و به همين خاطر بايد فرد خلاق و آگاه به رشتتون باشين.

 

ادامه تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

فارغ التحصيلان رشته مهندسي كشاورزي (علوم و صنايع غذايي) برای ادامه تحصیل تو مقطعد کارشناسی ارشد باید به درس های زیر تسلط داشته باشه:

۱ـ زبان عمومي و تخصصي

۲ـ رياضيات

۳ـ شيمي مواد غذايي

۴ـ ميكروبيولوژي موادغذايي

۵ـ تكنولوژي مواد غذايي (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)

۶ـ اصول طراحي كارخانجات و مهندسي صنايع غذايي

دانشگاه هایی که تو معقط کارشناسی ارشد این رشته پذیرش دارن: تهران /شيراز /دانشکده علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان /دانشکده علوم کشاورزي و منابع طبيعي ساري /تبريز /تربيت مدرس /صنعتي اصفهان  /فردوسي مشهد  /اروميه

 

نمونه کارنامه های قبولی های رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

رتبه کشوری رتبه در سهمیه سهمیه در منطقه جنسیت شهر رشته قبولی
۱۱۵۱۰ ۳۶۷۴ منطقه ۱ دختر تهران علوم ومهندسي صنايع غذايي /كشاورزي /-دانشگاه تهران-روزانه
۲۴۴۱۱ ۷۲۵۵ منطقه ۱ دختر تهران علوم ومهندسي صنايع غذايي /كشاورزي /-دانشگاه تهران-روزانه
۲۴۷۴۰ ۷۳۴۴ منطقه ۱ پسر تهران علوم ومهندسي صنايع غذايي /كشاورزي /-دانشگاه تهران-روزانه
۳۷۶۲۳ ۱۰۵۱۳ منطقه ۱ پسر تهران علوم ومهندسي صنايع غذايي /كشاورزي /-دانشگاه تهران-روزانه
۱۹۵۰۴ ۹۰۳۳ منطقه ۲ پسر يزد علوم ومهندسي صنايع غذايي /كشاورزي /-دانشگاه تهران-روزانه

 

رشته : تجربي رتبه در منطقه : ۳۶۷۴ رتبه کشوری : ۱۱۵۱۰
نام درس درصد
ادبيات فارسي ۴۹٫۴%
عربي ۶۱٫۴%
معارف ۶۵٫۴%
زبان ۸۷٫۵%
زمين شناسي ۰%
رياضيات ۳۴٫۵%
زيست شناسي ۴۸٫۷%
فيزيك ۵٫۶%
شيمي ۳۷٫۲%

 

 

رشته : تجربي رتبه در منطقه : ۷۲۵۵ رتبه کشوری : ۲۴۴۱۱
نام درس درصد
ادبيات فارسي ۴۲٫۷%
عربي ۴۶٫۷%
معارف ۷۶%
زبان ۲۵%
زمين شناسي ۱۷٫۴%
رياضيات ۱۱٫۲%
زيست شناسي ۲۵٫۴%
فيزيك ۸٫۹%
شيمي ۲۴٫۸%

 

 

رشته : تجربي رتبه در منطقه : ۷۳۴۴ رتبه کشوری : ۲۴۷۴۰
نام درس درصد
ادبيات فارسي ۳۲%
عربي ۶۱٫۴%
معارف ۷۶%
زبان ۸۳٫۴%
زمين شناسي ۳۴٫۷%
رياضيات ۸٫۹%
زيست شناسي ۲٫۷%
فيزيك ۰%
شيمي ۵۵٫۳%

 

 

رشته : تجربي رتبه در منطقه : ۱۰۵۱۳ رتبه کشوری : ۳۷۶۲۳
نام درس درصد
ادبيات فارسي ۴۰%
عربي ۵۲%
معارف ۲۹٫۴%
زبان ۷۷٫۸%
زمين شناسي ۰%
رياضيات ۲۵٫۶%
زيست شناسي ۶٫۷%
فيزيك ۴٫۵%
شيمي ۱۵٫۳%

 

 

رشته : تجربي رتبه در منطقه : ۹۰۳۳ رتبه کشوری : ۱۹۵۰۴
نام درس درصد
ادبيات فارسي ۴۵٫۴%
عربي ۴۰%
معارف ۵۰٫۷%
زبان ۱۲٫۵%
زمين شناسي ۰%
رياضيات ۲۸٫۹%
زيست شناسي ۲۳٫۴%
فيزيك ۶٫۷%
شيمي ۴۸٫۶%

 

رشته مهندسی کشاورزی – علوم و صنایع غذایی

نویسنده: مائده زمانی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: